Ohýbanie Plexiskla, PS, PETG, PP. Výroba plastových stojanov na mieru

12 june 2019

Plastické plasty rôznych kompozícií, vrátane polyvinylchloridu (PVC) a polystyrénu, môžu byť použité na výrobu rôznych výrobkov tepelným ohýbaním pri výrobe:

• plastový nábytok;

• reklamné predmety;

• komerčné zariadenia;

• kancelárske potreby;

• tovar pre domácnosť atď.

Tovar sa vyrába na rôzne propagačné akcie, výstavy, prezentácie, konferencie, firemnú reklamu, komerčné nehnuteľnosti a iné účely. Všetky tieto výrobky sú vyrobené z pôvodne plochého, listového materiálu, ktorý musí mať objem. A to sa dosahuje ohýbaním plastu pomocou tepelného ohybu.
Fázy výroby výrobkov s plastovým tepelným ohybom (PVC)
Trojrozmerné výrobky sú vyrobené z dvojrozmerného plastického materiálu podľa špecifického algoritmu. Ak chcete sa dostať do hotového výrobku, list plastu v prvej fáze je podrobený rozrezaniu. V prípade potreby nakreslenia obrázku (fotografie, logo, nápis, atď.) na povrch hotového výrobku, je potrebné to vykonať v druhej fáze procesu.
Poslednou fázou je samotný proces ohýbania plastických plastov. Je založený na vlastnostiach vysokomolekulových zlúčenín zmäkčiť sa pri zahrievaní. Na zachovanie štruktúry materiálu pri tepelnom ohýbaní jednostranným ohrevom by hrúbka PVC alebo PET fólie nemala presiahnuť 8 mm a polystyrénu - 5 mm.
Miesto ohybu lokálne, pozdĺž čiary, je vystavené ohrevu a po zmäkčení požadovanej oblasti sa ohýba v danom uhle. Teplota mäknutia závisí od zloženia a spôsobu výroby východiskového materiálu. Ak je teplota zahrievania prijatá správne, je pozorovaný proces ohýbania a rýchlosť ochladzovania je udržiavaná, potom po ochladení produktu zostávajú vlastnosti a vzhľad plastu nezmenené a uhol ohybu je stabilný. Pri nesprávnej technológii sa môžu objaviť plastické bubliny, zakalenie, mikrotrhliny, ako aj zníženie pevnosti alebo porušenia geometrie celého výrobku.
Tepelné ohýbacie stroje sa líšia štrukturálne a dajú sa programovať alebo ručne ovládať. V druhom prípade sa pri výrobe šarže výrobkov môžu použiť špeciálne šablóny. V našej spoločnosti sa rezanie a ohýbanie plastov vykonáva na profesionálnych zariadeniach s prihliadnutím na vlastnosti zdrojového materiálu a požiadavky na hotový výrobok.


Vlastnosti flexibilného Plexiskla
Číre alebo farebné plexisklo môže byť tiež tepelne deformované. Ako východiskový materiál je žiaduce použiť tvarované plexisklo, pretože materiál získaný extrúziou v dôsledku zahrievania poskytuje určité množstvo nepoužiteľného materiálu v dôsledku vnútorných napätí získaných počas výrobného procesu.
Pred procesom ohýbania by ste sa mali uistiť, že list je dobre vysušený, inak po ohreve sa v jeho štruktúre vytvoria bubliny. S jednostranným ohrevom počas tepelného ohybu Plexiskla maximálna hrúbka plechu má byť 10 mm. Roh ohybu môže byť priamy, geometrický alebo plavný, zaoblený, na polomere.
Pre ohýbanie plexiskla sa používajú špeciálne termické ohýbacie stroje - termodesignery. V porovnaní s manuálnou, remeselnou flexibilitou – na drôte alebo s použitím profilu a sušičky, všetky modely tepelných dizajnérov poskytujú vysokú presnosť práce a maximálnu identitu jednotlivých produktov v sérii.
Výroba plastových výrobkov na mieru.
Po mnoho rokov práce sme získali rozsiahle skúsenosti a sme schopní vyrábať širokú škálu plastových výrobkov, vrátane výrobkov na zákazku.
Ak máte záujem o individuálnu výrobu plastových výrobkov, pošlite nám požiadavku, v ktorej uvediete všetky potrebné vlastnosti výrobku - náčrt s rozmermi, typ plastu, hrúbka plastu, počet výrobkov. Čas výroby závisí od zložitosti produktu, množstva, ako aj od pracovného zaťaženia našej výroby.