Akrylátové sklo - termoplastický materiál

15 february 2019

Akrylátové sklo

Akrylátové sklo je pevný, transparentný, termoplastický materiál. Plechy z plexiskla sa získavajú z granúl dvoma spôsobmi: vstrekovaním a vytláčaním.

Tu sú niektoré názvy plexiskla - PMMA (polymetylmetakrylát), akrylové, akrylové, plexisklo, plexi, organické sklo, vytlačované plexisklo, plexisklo odliate, SAN (styrén akrylonitril).

V závislosti od spôsobu výroby sa odlišuje plexisklo vstrekovaním a extrúzia. Fyzikálne vlastnosti vstrekovacieho a extrúzneho plexiskla sa mierne líšia. Oba druhy materiálu sú odolné voči starnutiu. Spracovanie by však malo zohľadňovať rozdiely vo vlastnostiach vstrekovania a vytláčania plexiskla.

Extrúzne akrylátové sklo má pri zvýšených teplotách nižšiu viskozitu, v dôsledku čoho je rozšíriteľnejšia ako vstrekovanie. V dôsledku toho, keď vákuové vytláčanie vytlačovacie plexisklo umožňuje presnejšie reprodukovať formulár.

Dĺžka listov vyrobených metódou extrúzie nie je obmedzená technologickým procesom, t.j. Môžete získať listy s dĺžkou 4, 6, 12 m.

Avšak kvôli problémom, ktoré sa vyskytli pri preprave takýchto fólií, štandardná veľkosť extrúzneho plexiskla nepresahuje 2050 x 3050 mm a má širší rozsah hrúbok - od 1 do 24 mm.

Výhody extrudovaného plexi zahŕňajú stabilitu hrúbky plochy, ktorej tolerancia nepresahuje 5%, zatiaľ čo zmena hrúbky plexiskla môže dosiahnuť 30%.

Tvarované akrylátové sklo má lesklejšiu plochu a optickú čistotu ako extrudované plexisklo.

V dôsledku toho možno povedať, že vstrekovanie a vytláčanie plexiskla sú vo väčšine prípadov zameniteľné.

Pri výbere materiálu je potrebné zvážiť:

— technické rozdiely

— podmienky a náklady na spracovanie

— na výrobu akých typov výrobkov sa plánuje používať plexisklo

Plechy z extrudovania a odlievania z plexiskla majú v porovnaní s kremičitým sklom niekoľko výhod:

— vysoká transparentnosť plexi

— akrylátové sklo - dobrá mechanická pevnosť, tuhosť

— odolnosť voči počasiu

— podiel je polovičný ako kremičité sklo

— možnosť mechanického a tepelného spracovania

Všetky tieto výhody umožňujú široké využitie plexiskla pri realizácii stavebných projektov, návrhových nápadov, pri výrobe reklamných výrobkov a konštrukcií.

Najlepšie reklamné produkty si môžete objednať vyrobky z plexiskla na našej webovej stránke: https://plastiks.sk. Plastiks® je európsky výrobca výrobkov z plexiskla. Výrobky z plexiskla vyrábame a predávame nielen v krajinách EÚ, ale aj na celom svete. Naším cieľom je výroba výrobkov z plexiskla najvyššej kvality.